Angststoornis

Op deze website hebben wij uitgebreid uitlegd wat een angststoornis nou precies inhoud en wat de symptomen van een angststoornis zijn. Als u de test gedaan heeft en aan meerdere symptomen lijkt te voldoen raden wij u aan om contact op te nemen met u huisarts. Een huisarts geeft u advies op maat. Op deze pagina geven wij verschillende mogelijkheden omtrent de behandeling van angststoornissen. Toch zal het voor één ieder verschillend zijn welke behandelwijze het beste zal werken. Dit verschilt per persoon en de maten waarin de angststoornis aanwezig is. Onderstaand hebben wij verschillende vormen van behandelingen uitgewerkt.

Niet vermijden van situaties

Op het moment dat je het idee hebt in lichte vormen een angststoornis te hebben is het aan te raden om situaties juist niet te vermijden. Gemiddeld duurt het zo'n 60 tot 90 minuten voordat de angst in zijn geheel is afgenomen. Door deze momenten vaker te herhalen zal de angst op den duur afnemen voor bepaalde situaties. Denk op deze momenten aan gerustelende dingen waardoor de spanning af neemt. Dit is een methoden die je geheel zelfstandig kunt proberen. (Eventueel) Al voor dat u naar de huisarts gaat. Indien u namelijk in lichte maten een angststoornis zou hebben, zou het zo maar kunnen dat dit helpt.

Medicatie

In overleg met de huisarts worden er bij verschillende vormen van angststoornis medicatie voorgeschreven aan cliënten. Veel voorgeschreven medicatie bij angststoornissen zijn Benzodiazepinen en Antidepressiva. Ook worden er vaak Bètablokkers voorgeschreven in dit soort situaties. Nadelige bijwerkingen hiervan zijn hoofdpijn en misselijkheid. Voordeel van de Bètablokkers is dat zij binnen een half uur werken.

Therapiën

In combinatie met medicatie lijken verschillende vormen van therapiën een goede vorm van behandeling tegen angststoornissen.

Bijvoorbeeld bij een congnitieve therapie waar een patient lichamelijke klachten en de manier van denken leren herkennen en daar ook naar te handelen, of deze eigenlijk te corrigeren.

Ook gedragstherapie is een veel gebruikte therapie vorm waarin de patiënt leert zijn angst de baas te worden.

Naast deze vormen van therapie is er voor de patiënt ook de mogelijkheid om een sociotherapie te starten of een farmacologische behandeling. Laatst genoemde gaat in combinatie met antidepressiva.

Psycholoog

Mensen met een angststoornis hebben deze stoornis ontwikkelt met een reden. Door te praten met een psycholoog zou deze de angst wellicht weg kunnen nemen en er voor kunnen zorgen, je ondersteunen, bij het feit dat je boodschappen kunt gaan doen zonder bang te zijn voor angstaanvallen.

Angststoornis

Een angststoornis is een veel voorkomende stoornis. Één op de tien mensen heeft een angststoornis en daarom is het belangrijk dat oorzaken, symptomen en vooral behandelingen erg serieus genomen worden.

Informatie over

gegeneraliseerde angststoornis, angststoornis symptomen, sociale angststoornis, angststoornis behandeling, angststoornis test, behandeling angststoornis, angststoornis kind, symptomen angststoornis, therapie angststoornis, paniekaanval symptomen, angststoornis nao, paniekstoornis, oorzaken angststoornis, test angststoornis, gegeneraliseerde angststoornis behandeling, angst overwinnen, angst en paniekstoornissen, angsten overwinnen, angstaanvallen, angststoornissen

Partners