Gegeneraliseerde Angststoornis

Een gegeneraliseerde angststoornis onderscheid zich van een gewone angststoornis door de extreme maten van angst. Iemand met een gegeneraliseerde angststoornis maakt zich constant zorgen om alles wat in zijn dagelijkse leven gebeurd. De dagelijkse gang van zaken wordt constant belemmerd door de maten waarin deze angststoornis aanwezig is.

 

Gegeneraliseerde angstoornis

Iemand met een gegeneraliseerde angststoornis is constant bezig zich druk te maken met geldzorgen, gezondheidszorgen en nog veel meer. Dit niet alleen voor zichzelf maar ook voor de mensen om zich heen. Daarnaast draagt hij de hele dag zijn zorgen om bijvoorbeeld het huishouden, gemaakte afspraken en meer.

Kenmerken / Criteria

Iemand met een gegeneraliseerde angststoornis voldoet in de meeste gevallen aan onderstaande kenmerken:
- Constant druk maken om allerlei zorgen (op bijna iedere dag van de maand).
- 'Zijn of haar zorgen' niet onder controlen hebben.
- Angst of bezordheid ontstaat door minimaal drie van de volgende zes oorzaken:

  1. Opwindeling en Rusteloosheid
  2. Snel oververmoeid zijn
  3. Concentratie- en/of geheugenproblemen.
  4. Snel geïrriteerd
  5. Spierspanningen, trillingen in benen.
  6. Problemen met slapen.

- Alle vormen van angst. Angststoornis uit zich in extreme maten van angst om naar buiten te gaan, vies gevoel over zichzelf hebben, pleinvrees (agorafobie), verlatingsangst, bang om te dik te worden, bang om ziek te worden.
- De symptomen hebben duidelijk invloed op de directe sociale omgevingen.
- De symptomen zijn geen gevolg van het gebruik van een drugs of alcohol.

Contact huisarts

In ieder geval raden wij u aan contact op te nemen met de huisarts. Dit is uw vertrouwenspersoon en zal er ten allen tijden voor zorgen dat u in goede handen terecht komt. Medicatie, therapiën en gespreksvormen met een psycholoog kunnen goede behandelmethoden zijn voor u patiënt.

 


 

Angststoornis

Een angststoornis is een veel voorkomende stoornis. Één op de tien mensen heeft een angststoornis en daarom is het belangrijk dat oorzaken, symptomen en vooral behandelingen erg serieus genomen worden.

Informatie over

gegeneraliseerde angststoornis, angststoornis symptomen, sociale angststoornis, angststoornis behandeling, angststoornis test, behandeling angststoornis, angststoornis kind, symptomen angststoornis, therapie angststoornis, paniekaanval symptomen, angststoornis nao, paniekstoornis, oorzaken angststoornis, test angststoornis, gegeneraliseerde angststoornis behandeling, angst overwinnen, angst en paniekstoornissen, angsten overwinnen, angstaanvallen, angststoornissen

Partners