Angststoornis

Symptomen van een angststoornis zijn de in extreme mate vorm van angst bij dagelijkse bezigheden. Bij het doen van boodschappen of het maken van een praatje met de buurman zorgen ervoor en het daarbij in extreme mate transpireren, verhooge hartkloppingen en benauwdheid zijn kenmerken van een angststoornis.

 

 

De symptomen van een angststoornis

Ongeveer één op de tien mensen heeft last van een angststoornis. Zo niet, heeft zij in ieder geval een verhoogd gevoel van angstgevoelens of angstaanvallen. De één heeft het namelijk in veel mindere maten dan de ander. Toch heeft deze stoornis (ook indien deze in mindere maten aanwezig is) effect en in negatieve zin gevolgen op de mensen hier omheen. Prikkelbaarheid en vermoeidheid, als gevolg van de constante angstgevoelens) kunnen er voor zorgen dat het contact met andere lastiger wordt.

De ontwikkelde angst wordt eigenlijk alleen maar groter op het moment dat er niets mee gedaan wordt. Een angststoornis is een heel ruim begrip en daarom varieert de maten van de stoornis ook per persoon. Dit kan variëren van lichte angstgevoelens bij bepaalde situaties tot extreme angst om bijvoorbeeld de straat op te gaan. Agorafobie genoemd. Dit is een pleinvrees als gevolg van de angststoornis.

Indien je in een dagelijkse dag veel meer angsten ontwikkeld is de kans groot dat je een angststoornis hebt die zich op verschillende manieren kan uiten.

Wat kenmerken van een (accute) angststoornis op een rij:
- Depressief gevoel
- Erg veel angst
- Onregelmatige en snelle ademhaling
- Depressiviteit
- Opvliegers
- Extreme transpiratie
- Versnelde hartslag
- Te hoge bloeddruk
- Duizeligheid en hoofdpijn

Mensen met een gevoel van hulpenloosheid, eenzaamheid, regelmatige overmatige transpiratie, extreme gespannen gevoelens, gevoelens dat alles om hem/haar weg valt, bange voorgevoelens en onregelmatige ademhaling doen er verstandig aan om direct contact op te nemen met de huisarts.

Angststoornis

Een angststoornis is een veel voorkomende stoornis. Één op de tien mensen heeft een angststoornis en daarom is het belangrijk dat oorzaken, symptomen en vooral behandelingen erg serieus genomen worden.

Informatie over

gegeneraliseerde angststoornis, angststoornis symptomen, sociale angststoornis, angststoornis behandeling, angststoornis test, behandeling angststoornis, angststoornis kind, symptomen angststoornis, therapie angststoornis, paniekaanval symptomen, angststoornis nao, paniekstoornis, oorzaken angststoornis, test angststoornis, gegeneraliseerde angststoornis behandeling, angst overwinnen, angst en paniekstoornissen, angsten overwinnen, angstaanvallen, angststoornissen

Partners